{}

Eerste medewerkers in nieuwe pand Dicoon

20 October 2023

In Dicoon zijn de laboratoriumdiensten van Ziekenhuis Gelderse Vallei samengebracht met die van Rijnstate en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. In Elst wordt hard gebouwd aan een gloednieuw laboratorium. De eerste medewerkers (de programma- en projectteams, MT, directie en alle ondersteunende afdelingen) vonden hier intussen al een werkplek.

Tot maart worden alleen de kantoorruimtes aan de voorkant van het pand gebruikt. Het komend half jaar wordt er achter gesloten deuren nog hard gewerkt door leveranciers, installateurs en deskundige professionals aan de inrichting van alle laboratoria en bijbehorende ruimtes.

De medewerkers van de laboratoria van Ziekenhuis Gelderse Vallei blijven voorlopig vanuit hun oude werkplek werken en de dienstverlening is niet veranderd. Ook wat betreft de huidige prikposten en poliklinieken zijn er geen veranderingen en blijft de dienstverlening naar patiënten en eerstelijns zorgpartners hetzelfde.

Dicoon-nieuwsbulletin

In september verscheen het eerste Dicoon-nieuwsbulletin voor relaties! Dit bulletin is verstuurd naar zorgprofessionals in de eerste lijn en gaat over de samenwerking tussen de laboratoria van Rijnstate, CWZ en Ziekenhuis Gelderse Vallei, lees het bulletin hier (pdf, 3.280 KB).

Wat was dat ook alweer, Dicoon?

In Dicoon brengen we de laboratoriumdiensten van ons ziekenhuis samen met die van Rijnstate en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Naast het nieuwe laboratorium in Elst blijven interne diagnostiek en sneldiagnostiek beschikbaar in de drie ziekenhuizen.

'Deze samenwerking is een antwoord op de veranderingen in het zorglandschap. Door diagnostiek te centraliseren, waarborgen we de kwaliteit, houden we de kosten zo laag mogelijk en maken we ruimte voor vooruitgang. Zo zijn we van betekenis voor meer dan één miljoen (potentiële) patiënten in de regio. En kunnen wij u en andere zorgpartners ontzorgen in het integrale diagnostisch proces. We zijn van en voor de zorg. Dicoon heeft geen winstoogmerk en is een initiatief van de drie regionale ziekenhuizen', aldus Dicoonbestuurder Harjan van Dam.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules