{}

Eigen risico zorgverzekering aangesproken bij verwijzing

03 March 2022

Bij een verwijzing naar het ziekenhuis wordt het eigen risico van de zorgverzekering van patiënten aangesproken. Veel patiënten zijn zich hiervan niet bewust, wat tot vervelende situaties kan leiden.

Het is niet de verantwoordelijkheid van de huisarts om patiënten hierop te wijzen, maar het kan patiënten wel helpen. Veel huisartsen doen dit, waarvoor onze dank. Wij willen jullie vragen dit te blijven doen, zodat de patiënt niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wanneer wordt het eigen risico aangesproken?

Bij een verwijzing naar het ziekenhuis wordt het eigen risico van de zorgverzekering van patiënten namelijk aangesproken. Een deel van de kosten of de volledige kosten betaalt de patiënt dus zelf. Hoeveel de patiënt zelf moet betalen is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico dat de patiënt heeft afgesloten. Ook als het vergoede zorg betreft. Het (resterende) bedrag wordt door de verzekeraar pas vergoed na aftrek van het eigen risico.

Niet alle patiënten zijn zich hiervan bewust, wat voor hen onverwachte financiële consequenties kan hebben. Het kan hierbij gaan om hoge bedragen. Vooral als patiënten een hoog eigen risico hebben. Iedereen kan er immers voor kiezen om het eigen risico hoger te zetten voor een lagere premie. Maar men is zich hierbij vaak niet bewust van de kosten van een behandeling bij de specialist.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules