{}

Extra avondspreekuur plastische chirurgie

30 November 2023

De polikliniek plastische chirurgie van Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseert een extra avondspreekuur op 19 december. Patiënten die komen voor huidafwijkingen in het gelaat, kleine handchirurgie, ooglidcorrectie of afstaande oren kunnen tijdens dit avondspreekuur terecht voor het eerste consult.

‘We merken dat patiënten dit soort zorg vaak mijden aan het einde van het jaar,’ vertelt plastisch chirurg Marjoes Zandbergen. ‘We vermoeden dat dit komt omdat mensen bang zijn voor dubbele kosten: het eigen risico in 2023 én in 2024. Begrijpelijk, maar niet helemaal juist. Als iemand in december 2023 een eerste consult heeft, dan hoort de ingreep – ook als die in begin 2024 plaatsvindt – daar gewoon nog bij. Hier houden we in onze planning ook rekening mee, zodat patiënten niet voor financiële verrassingen komen te staan.’

Verwijzing is nodig

Het extra spreekuur wordt via (social) media bekend gemaakt. Omdat men uiteraard een verwijzing van de huisarts nodig heeft, kan het zijn dat zich hiervoor patiënten melden bij de huisarts. Zodra de verwijzing binnenkomt bij het ziekenhuis, beoordelen de polikliniekassistenten of de patiënt inderdaad in aanmerking komt voor het extra avondspreekuur. De afspraak wordt dan direct gepland. Na het eerste consult volgt dan de afspraak voor de ingreep zo snel mogelijk.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules