{}

Gevolgen toename aantal COVlD-patiënten

14 October 2020

Ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei neemt het aantal covid-patiënten toe. Sommige verwijzers zullen dit al het afgelopen weekend hebben gemerkt. Onze SEH is toen een aantal maal dichtgegaan omdat de covid-patiënten niet snel genoeg konden doorstromen naar de kliniek, omdat we vol lagen en geen patiënten uitgeplaatst kregen. Dit is een onwenselijke situatie, daarom nemen we maatregelen, zodat de patiënten van onze verwijzers kunnen worden gezien.

Op 12 oktober is besloten dat ZGV overgaat naar de volgende fase van haar covid-draaiboek. Dit betekent dat het aantal bedden op de covid-afdeling wordt vergroot tot maximaal 22. Meer bedden voor covid betekent automatisch minder bedden voor de reguliere zorg. Deze week wordt bepaald op welke onderdelen we ‘gedoseerd en gecontroleerd’ afschalen. Patiënten die dit treft worden hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Uiteraard willen we voorkomen dat dit zoals in het voorjaar leidt tot teveel uitgestelde zorg. De afschaling zal dan ook kleiner zijn dan in het voorjaar. Ons gezamenlijk streven in de ROAZ-regio is om 80% van de geplande zorg door te laten gaan. Goed om daarbij te weten is dat we als ziekenhuizen na de eerste piek nog niet volledig op 100% hebben gezeten.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules