{}

Graag melden als ‘patiënt niet in uw praktijk bekend is’

24 November 2023

Helaas komt het voor dat patiënten hun gegevens niet wijzigen bij veranderingen, zoals een nieuwe huisarts. Gevolg is dat de vorige huisarts, die nog gekoppeld staat aan de patiënt, de brieven/uitslagen ontvangt. Uitermate vervelend voor alle partijen.

Dit is erg vervelend want de patiënt en het ziekenhuis denken dat de brieven/uitslagen naar de juiste huisarts gaan, de juiste huisarts zit te wachten op de brieven/uitslagen en de praktijk die de brieven/uitslagen ontvangt, wordt hiermee onnodig belast. Binnen ons ziekenhuis krijgen wij hier pas weet van als de praktijk (die de brieven/uitslagen ontvangt van de patiënt uit een andere praktijk) dit bij ons meldt via het verwijzerscentrum. Het verwijzerscentrum zorgt er vervolgens voor dat de juiste huisarts gekoppeld wordt in het EPD en dat de brieven/uitslagen alsnog worden verstuurd naar de juiste huisarts.

Het verwijzerscentrum is bezig met het analyseren van het digitale proces patiënt-huisarts-ziekenhuis om zo te kijken waar verbetering nodig is. Om een beeld te krijgen van het aantal brieven/uitslagen dat verkeerd gaat, verzoekt het verwijzerscentrum alle huisartspraktijken om het te melden als zij uitslagen krijgen van een patiënt die niet bekend is in de praktijk. U kunt dit melden middels het contactformulier of e-mail verwijzerscentrum@zgv.nl.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules