{}

Insturen via luchtwegstraat

01 May 2020

Patiënten met (verdenking op) covid-19 worden door de huisarts verwezen naar de luchtwegstraat aan de achterkant van het ziekenhuis. Een aantal patiënten meldt zich echter bij de hoofdingang. Wilt u uw patiënten die u instuurt met (verdenking op) covid-19 erop wijzen dat zij zich melden bij de triagetent van HAP/SEH en niet bij de hoofdingang?

In de speciaal hiervoor ingerichte locatie aan de achterkant triëren HAP en SEH samen. Het voordeel hiervan is dat ‘gewone’ patiënten op deze manier niet in aanraking komen met mogelijk besmette patiënten. Zowel niet op de huisartsenpraktijk als in het ziekenhuis. Verder kan er zo efficiënt worden omgegaan met beschermingsmaterialen, zoals mondkapjes en schorten. Patiënten kunnen parkeren op de Van Steenbergenweg achter het ziekenhuis.

Veel van de patiënten met (verdenking op ) covid-19 melden zich echter bij de hoofdingang. Misschien omdat hier ook een triagelocatie is. Bij de hoofdingang vindt namelijk sinds begin april een extra check plaats. Deze is om te voorkomen dat patiënten, begeleiders of bezoekers die mogelijk besmet zijn met het covid-19 virus via de hoofdingang onbeschermd ons ziekenhuis betreden. Het gaat hierbij dus om patiënten die om een andere reden dan covid-19 naar het ziekenhuis komen. Patiënten die vanwege een verdenking op covid-19 naar het ziekenhuis worden verwezen, moeten zich melden bij de triagetent van de HAP/SEH aan de achterzijde van het ziekenhuis. Dan lopen andere patiënten en bezoekers minder risico.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules