{}

Jan van Lith lid Raad van Toezicht

30 July 2020

De heer Jan van Lith (59) is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei en voorzitter van de auditcommissie kwaliteit & veiligheid. Hij is hoogleraar Verloskunde, afdelingshoofd Obstetrie & Gynaecologie en opleider Obstetrie & Gynaecologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De heer van Lith heeft ruime bestuurlijke ervaring in uiteenlopende (inter)nationale commissies en organisaties, zowel op het terrein van geboortezorg, als breder in de zorg. Zo is hij bestuurslid Divisie 3 portefeuille onderwijs en opleiding en voorzitter van de Centrale Opleidingscommissie (COC) van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Ook vervulde hij diverse bestuurlijke functies voor de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) waar hij sinds 2016 voorzitter is. Eerder was hij onder meer bestuurslid College Perinatale Zorg, bestuurslid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en bestuurslid en voorzitter van de International Society for Prenatal Diagnosis and Therapy (ISPD).

Johan van der Heide, voorzitter Raad van Toezicht: ‘De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Jan van Lith deel gaat uitmaken van ons team. Met zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle aanvulling voor de Raad van Toezicht. Jan volgt Nardo van der Meer op die inmiddels bestuursvoorzitter is van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Ik wil Nardo hartelijk danken voor zijn inzet in de afgelopen jaren.’

De overige leden van de Raad zijn: Inge Grimm-Ruiterkamp (MBA, lid auditcommissie financiën), Wim Oosterom (voorzitter auditcommissie financiën), Gideon Alewijnse (vicevoorzitter en voorzitter remuneratiecommissie en governance-commissie) en Annelies Versteegden (MBA, lid auditcommissie kwaliteit & veiligheid).


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules