{}

Knienetwerk regio Gelderse Vallei

13 August 2021

Zorgverleners uit de regio Gelderse Vallei zien jaarlijks veel knieblessures, veelal ontstaan door verdraaien, verstappen of vallen tijdens het sporten. Bij een knieblessure is vaak een orthopedische ingreep in combinatie met een intensieve revalidatie nodig om weer te herstellen. Daarbij is het essentieel dat het behandel- en revalidatietraject goed op elkaar afgestemd zijn. Sports Valley, het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei (ROFGV) werken daarom samen in het Knienetwerk.

Dit netwerk bestaat uit orthopedisch chirurgen en regionale (sport)fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen en revalideren van sporters met een knieblessure. De orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut stemmen in nauwe samenwerking het behandel- en revalidatietraject af op de individuele sporter. Dit doen ze op basis van zorgvuldig samengestelde protocollen. Hiermee willen ze sporters verzekeren van hoogwaardige zorg, dichtbij huis.

Protocollen

De leden van het Knienetwerk ontwikkelden protocollen voor de meest voorkomende ingrepen en behandelingen van knieletsels, zoals:

  • Achterste kruisband ruptuur (conservatief en operatief)
  • Meniscus Root Repair
  • Meniscushechting
  • Microfracturing van Femurcondyl, Patellofemoraal en Patellofemoraal + Tibiofemoraal
  • Voorste kruisband reconstructie. Ook in combinatie met een Meniscus Root Repair, Meniscushechting of Microfracturing Femurcondyl

Deze protocollen helpen de kwaliteit van zorg te borgen die het netwerk biedt.

Zorg dichtbij huis

Fysiotherapiepraktijken uit Arnhem, Barneveld, Bennekom, Ede, Lunteren, Renkum, Rhenen, Veenendaal, Voorthuizen en Wageningen zijn aangesloten bij het Knienetwerk. Hierdoor kunnen sporters uit de regio dichtbij huis revalideren.
Bekijk hier het overzicht van de aangesloten fysiotherapiepraktijken.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules