{}

Labdiagnostiek KCHL in ZorgDomein

06 February 2020

Binnenkort is het zover: ons zorgproduct ‘Labdiagnostiek KCHL’ in ZorgDomein (ZD) is vanaf 17 februari volledig digitaal ingericht en te gebruiken.

Dat betekent in de praktijk:

 • Een aanvraagformulier hoeft niet meer geprint te worden: u heeft de keuze om een sms of e-mail te genereren die naar de patiënt wordt gestuurd. Hierin staat het unieke ZD-nummer, waarmee een medewerker van Ziekenhuis Gelderse Vallei op elke prikpost de aanvraag kan verwerken.
 • Thuis prikken kan in één handeling samen met het plaatsen van een lab-aanvraag worden geregeld. U klikt op ‘thuisprikken’ en in het uitklapvenster zijn de opties te zien waaruit u kunt kiezen. U hoeft niet meer te bellen of een lab-aanvraag te versturen. Bij het bepalen van de gewenste prikdatum krijgt u een overzicht te zien van de voorkeursdagen voor bloedafname aan huis van de trombosedienst NederVeluwe.
 • Bij het aanvinken van ‘thuisprikken’ verschijnt het volgende venster op uw scherm:

  ‘Let op! In de volgende situaties dient u contact op te nemen met de Trombosedienst Neder-Veluwe 0318 - 624191:
   • CITO-aanvraag (dit kan tot 15.00 uur)
   • Aanvraag voor thuisprikken dezelfde dag (dit kan tot 10.30 uur)
   • Aanvraag voor thuisprikken volgende dag die na 15.00 uur wordt aangevraagd

    Deze link https://trombosedienst-ede.nl/voorkeursdagen-bloedafname-aan-huis/ gebruiken om de voorkeursdagen voor bloedafname aan huis in te zien.

    Gewenste prikdatum: <Kalender> ‘

U kunt al enige tijd via ZD laboratoriumonderzoek digitaal aanvragen bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, nu komt daar dus de mogelijkheid voor thuisprikken en papierloos aanvragen bij. Het is een veilig proces waarbij aanvraagprotocollen altijd up-to-date zijn en aan de NHG-norm voldoen.

In de aanvraagmodule wordt u ondersteund in het aanvragen van zinnige en zuinige diagnostiek. Vanuit dit oogpunt willen wij op den duur volledig overstappen op digitaal aanvragen en de bekende groene aanvraagformulieren gaan uitfaseren. Deze zullen alleen nog in zeer beperkte mate verstrekt worden als backupmiddel bij storingen in één van de systemen. Ons streven is om per 01-10-2020 vrijwel volledig papierloos te werken. Uiteraard blijft het mogelijk om een ZD-aanvraag te printen voor de patiënt wanneer daaraan behoefte is.

Heeft u vragen, stel ze gerust via ons contacttelefoonnummer (0318) 43 40 00.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules