{}

'Medici op straat’

03 December 2021

Het aantal coronabesmettingen neemt toe. Artsen willen daarom in gesprek gaan met zoveel mogelijk mensen over de grondslag voor de maatregelen, over vaccinatie en over nieuwe behandelingsmogelijkheden. SEH-arts Anne-Marie de Vries-van Dijen wil hiermee in onze regio aan de slag en vertelt over ‘Medici op straat’.

Met lede ogen zien we allemaal hoe de coronabesmettingscijfers toenemen. Met als gevolg toenemende drukte in de eerste lijn. Een stijgend aantal klinische en IC-opnames vanwege COVID en opnieuw noodzaak tot afschalen van de reguliere zorg. Een aantal collega’s is gestart met een multidisciplinair initiatief om laagdrempelig informatie te geven aan mensen door middel van een open dialoog. Dat begon op straat in onder andere Rotterdam en Utrecht, bij winkelcentra en op markten. Wellicht zag u dit al op social media of in de krant: ‘Medici op straat’.

Wegens het succes hiervan wordt nu gekeken naar meer initiatieven (bv ook via digitale platforms). Steeds blijkt dat er veel behoefte is aan informatie rondom vaccinaties of het nut van de maatregelen. Het blijkt ook dat het geven van deze informatie leidt tot daadwerkelijke vaccinaties. Informatie waar een dergelijke sessie plaatsvindt is te vinden op de website van gezondheidskloof.nl. Onder het kopje documenten staat een handleiding hoe u zelf een informatiesessie kunt voorbereiden.

Met een Nijkerkse huisarts nam Anne-Marie de Vries-van Dijen (waarnemend SEH arts) het initiatief om te kijken of er sessies in de regio Ede/Amersfoort kunnen worden georganiseerd. Mocht u door afgeschaalde zorg in de gelegenheid zijn, of heel graag willen ondersteunen dan bent u van harte welkom. U kunt (ook met aanvullende vragen rondom dit initiatief) mailen naar annemarievandijen<apestaartje>gmail.com. Veel informatie kunt u ook vinden op de website van gezondheidskloof.nl.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules