{}

Meer ruimte voor reguliere zorg

21 January 2022

Het aantal opnames vanwege covid daalt in Ziekenhuis Gelderse Vallei, net als in de rest van de regio en het land. Hierdoor is er meer ruimte voor de reguliere zorg.

Het aantal covid-ziekenhuisopnames landelijk en in onze regio daalt. Daarom zijn er in het ROAZ nieuwe afspraken gemaakt. Vanaf 17 januari hebben we voor covid 4 IC-bedden en 12 klinische bedden. Deze zijn op dit moment niet allemaal bezet.

We maken zo goed mogelijk gebruik van de ontstane ruimte en werken achterstanden in de zorg weg. We hebben weer meer operatiekamers in gebruik genomen. De vraag is wel hoe lang dit zo blijft. Ziekenhuisopnames lopen altijd achter op de besmettingscijfers en die zijn nog steeds hoog. We schalen de covid-zorg in ons ziekenhuis pas op als dit weer nodig is. Zolang de covid-opnames laag zijn, is er gelegenheid om verlopen urgenties binnen de reguliere zorg in te halen. Daar zetten we dan ook vol op in, in het belang van onze patiënten, zowel beschouwend als snijdend.

We doen wat de patiëntenzorg van ons vraagt

We zijn voorbereid op een mogelijke golf door omikron. De protocollen liggen klaar. We weten op dit moment niet hoe hoog de druk gaat worden door omikron, dus we houden met alle scenario’s rekening. In de tussentijd willen we dus waar mogelijk zoveel mogelijk reguliere patiënten helpen, nu de druk door covid iets minder is. We doen wat de patiëntenzorg van ons vraagt. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met de waarschijnlijk toenemende druk op de eerstelijn en de thuiszorg, en proberen te voorkomen daar een extra beroep op te moeten doen.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules