{}

Meldingsplicht pneumokokkeninfectie herzien

15 April 2021

Per 1 april is de meldingsplicht voor invasieve pneumokokkeninfecties herzien. Doel hiervan is de monitoring van de serotypen pneumokokken die rondgaan in de samenleving in relatie tot de serotypen die worden gedekt met de vaccins die worden toegepast.

De criteria waarop een arts een patiënt met invasieve pneumokokken moet melden aan de GGD zijn verruimd en luiden als volgt:

Aantonen van Streptococcus pneumoniae in een normaal steriele plaats (bijvoorbeeld bloed of liquor) bij een persoon geboren vanaf 2006 of bij een persoon van 60 jaar of ouder.

Het laboratorium zal elke invasieve pneumokokkeninfectie die voldoet aan de criteria automatisch melden aan de GGD. De behandelaar heeft ook een meldingsplicht en wordt verzocht om binnen een werkdag een melding te doen.

Zie voor meer informatie:
https://lci.rivm.nl/meldingsplichtige-ziekten
https://lci.rivm.nl/richtlijnen/pneumokokkenziekte


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules