{}

MijnZGV voor kinderen onder 16 jaar

06 February 2020

Vanaf nu kunnen ook kinderen die jonger zijn dan 16 jaar inloggen in het patiëntenportaal MijnZGV. Zo houden zij, samen met hun ouders, de regie over hun gezondheid en behandeling in het ziekenhuis.

Jonger dan 12 jaar 

Wanneer een kind jonger is dan 12 jaar, dienen beide ouders het toestemmingsformulier in te vullen. Dit formulier is beschikbaar ná inloggen met de DigiD-gegevens van het kind. Na ondertekening en verzending van het formulier, ontvangen de ouders bericht. Binnen 5 werkdagen hebben zij toegang tot de MijnZGV-omgeving van hun kind.

Tussen 12 en 16 jaar

Wanneer het kind tussen 12 en 16 jaar is, beslist hij of zij samen met de ouders over zijn of haar gezondheid en behandeling. Zowel het kind als de ouders van het kind dienen het toestemmingsformulier te ondertekenen. Net als bij kinderen jonger dan 12 jaar, is het formulier beschikbaar ná inloggen met de DigiD-gegevens van het kind. Binnen 5 werkdagen heeft het kind toegang tot zijn of haar MijnZGV-omgeving.

Heeft het kind geen DigiD?

MijnZGV is alleen toegankelijk voor patiënten met DigiD-gegevens met extra SMS-controle of met de DigiD-app. Heeft het kind nog geen DigiD-gegevens? Dan kunnen de ouders deze aanvragen via de website van DigiD.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules