{}

Mini-Clinic groot succes

26 May 2022

Op 19 mei organiseerde ons ziekenhuis een mini-Clinic voor de artsen uit onze regio. De Clinic vindt ieder jaar plaats maar was vanwege Covid de afgelopen twee jaar digitaal. Daardoor verviel een belangrijk doel van de Clinic: het elkaar ontmoeten. Om dat gemis goed te maken organiseerden we op 19 mei, wereldhuisartsendag, een (extra) mini-Clinic.

Het centrale thema was ‘Stilstaan bij acute zorg’. Tijdens de mini-Clinic gingen duo’s van verwijzers en specialisten vanuit verschillende invalshoeken en deskundigheden in op professionele acute zorg aan individuele patiënten. De deelnemers konden kiezen uit 8 workshops.

Welke onderwerpen passeerden de revue? Fractuurgenezing, verdachte huidafwijkingen, de rol van de huisarts bij de patiënt met thoracale klachten, acute neurologie, acute bedreigingen voor het opgroeiende kind, hoe vroegtijdig regie nemen erger voorkomt bij kwetsbare ouderen, het oefenen in het sluiten van wonden, nazorg van acute zorg. Kortom een heel gevarieerd scala aan onderwerpen met daarin centraal de samenwerking tussen medisch specialist, huisarts en specialist ouderengeneeskunde.

De mini-Clinic was een prachtige gelegenheid voor de artsen in onze regio om elkaar na lange tijd weer echt te ontmoeten en in informele sfeer kennis te delen.

Een paar deelnemers aan het woord: ‘heel leerzaam en gezellig’, ‘ruimte voor onderling gesprek’, ‘eindelijk elkaar weer eens zien’, ’veel interactie gehad’, ’heerlijk eten’. Kortom ook deze mini-Clinic beantwoordde aan de behoefte van de deelnemers.

De workshops

Hieronder vindt u presentaties van een aantal workshops.


Uiteraard organiseren we op de derde woensdag van november (16-11-22) in nauwe afstemming met Huisartsen Gelderse Vallei weer de jaarlijkse ‘grote’ Clinic. Voor alle huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten en medisch specialisten uit onze regio.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules