{}

Nieuwe hoofdhuidkoeler voor oncologiepatiënten

01 October 2021

Voor Yvonne de Jong uit Barneveld is het een uitkomst: de nieuwe hoofdhuidkoeler van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Tijdens haar chemokuren maakt zij gebruik van de speciale kap om haaruitval te voorkomen. Het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft de hoofdhuidkoeler onlangs in ontvangst genomen van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Yvonne is blij met deze extra service van het ziekenhuis: ‘Er zijn tegenwoordig mooie haarwerken te koop, maar met mijn eigen haar voel ik mij toch meer mezelf.’

Bescherming van cellen

Haaruitval is de meest bekende en zichtbare bijwerking van chemotherapie. Veel oncologiepatiënten ervaren haaruitval als confronterend en verdrietig. Bij hoofdhuidkoeling krijgen patiënten een koude kap op het hoofd, voor, tijdens en na het chemotherapie-infuus. Door de hoofdhuid te koelen, worden de cellen die haar produceren beschermd tegen de chemotherapie. Hierdoor is de kans op haaruitval kleiner of is de haartuitval minder.

Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei

De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei is er voor alle patiënten in het ziekenhuis. Zij springen bij als er iets extra’s voor de patiënten nodig is. Met donaties van bedrijven en particulieren voeren zij projecten uit die een verblijf in het ziekenhuis net iets makkelijker en aangenamer maken.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules