{}

Nieuwe huurders Pascalstraat

02 March 2023

In het pand aan de Pascalstraat 21 in Ede komen in de loop van 2023 2 nieuwe huurders: Eyescan en een herniakliniek.

Sinds enkele jaren zijn Ziekenhuis Gelderse Vallei en de coöperatie van vrijgevestigd medisch specialisten (CMSGV) eigenaar van de Pascalstraat 21. Dit pand met 2 OK’s, een kliniek en polikliniekruimtes krijgt in de loop van 2023 nieuwe huurders: Eyescan voor oogheelkunde en de Herniakliniek van de orthopedisch chirurgen van het ziekenhuis. Tot en met dit jaar was Bergman Clinics huurder en het pand staat ook wel bekend als het ‘Nedspinepand’. Met de 2 nieuwe huurders ontstaat een breder zorgaanbod voor patiënten uit de regio.

Eyescan

Eyescan is de grootste huurder en gaat, in samenwerking met de CMSGV, oogheelkunde in de regio Gelderse Vallei verzorgen. Patiënten kunnen hier terecht voor spreekuur op de polikliniek en voor operatieve ingrepen. Ook gaat Eyescan op termijn de zorg bij oogproblemen op de SEH invullen en oogheelkundige zorg bieden aan enkele patiënten met chronische aandoeningen (zoals diabetes).

Herniakliniek orthopedisch chirurgen

De orthopedisch chirurgen verplaatsen hun Herniakliniek vanuit Hoogeveen naar de Pascalstraat 21 in Ede. Dit doen zij met eigen medewerkers en contracten. Als onderaannemer van het ziekenhuis gaan ze op de Pascalstraat ook knie- en heupoperaties uitvoeren bij patiënten met de classificaties ASA 1 (normale, gezonde patiënt) en ASA 2 (patiënt met een milde systemische ziekte).

Breder zorgaanbod in de regio

Met deze nieuwe huurders ontstaat een breder zorgaanbod voor patiënten in onze regio. Bovendien kan er door deze samenwerkingen tussen ziekenhuis, CMSGV en de ondernemers ook méér zorg geleverd worden, zonder dat dit vraagt om extra inzet van het personeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Startdatum

Na aanpassen van de inrichting verwachten we dat de zorg op de Pascalstraat in mei 2023 gaat starten. Eerst start Eyescan op en de orthopeden zullen uiterlijk 1 september daar patiënten helpen.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules