{}

Nieuws over diagnostiek rondom coronavirus

22 January 2021

Drie berichten over de diagnostiek rond het coronavirus: Sars-Cov-2 PCR is toegevoegd aan ZorgDomein en aanvraagformulier; parainfluenza is niet standaard bij aanvraag influenza A/B en patiënten kunnen de uitslag van de COVID-PCRtest zien in MijnZGV.

Sars-Cov-2 PCR is toegevoegd in ZorgDomein als digitaal order en op het groene aanvraagformulier. Gebruik voor COVID-onderzoek de speciale COVID-afnamesets. Deze zijn te bestellen via een mail naar labsupport[apestaartje]zgv.nl. Zie ook Veelgestelde vragen over COVID.

Omdat we grote aantallen monsters per dag verwerken, vragen wij ringonderzoeken in de VVT telefonisch aan te melden bij het laboratorium. Ook vragen we om diagnostiek te spreiden over alle 7 dagen van de week zodat we de doorlooptijden zo kort mogelijk kunnen houden.

Parainfluenza (PCR) (tijdelijk) niet standaard bij aanvraag Influenza A/B

Door het grote aanbod van PCR-testen voor Sars-Cov-2 moeten we (tijdelijk) de parainfluenza (PCR) schrappen uit het combinatiepakket Influenza/parainfluenza-virussen. Parainfluenza kan wel een verwekker zijn van luchtweginfecties, maar er zijn geen behandel- of isolatieconsequenties en daarom is daar op dit moment weinig vraag naar. Neem contact op indien u toch een gerichte vraagstelling heeft.

Uitslagen COVID-PCRtesten direct voor patiënt te zien in MijnZGV

Uitslagen van PCR-testen worden direct gerapporteerd naar de aanvrager en zijn voor de patiënt direct zichtbaar in MijnZGV. (na inloggen middels DigiD gaat men naar Medisch Dossier – Uitslagen – Bacteriologie). Dit geldt voor patiënten die bekend zijn in het ziekenhuis.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules