{}

Omgaan met spanning door ziekte

27 March 2020

Deze periode van het coronavirus zorgt bij veel mensen voor stress, angst, somberheid of verminderde concentratie. Om mensen te informeren over deze gevoelens en hen te helpen hiermee beter om te gaan is een door het ziekenhuis ontwikkeld online zelfhulpmiddel geschikt.

Het online zelfhulpmiddel bestaat uit een animatie over het omgaan met spanning door ziekte, 4 aandachts- en ontspanningsoefeningen (met mannen- en vrouwenstem) en een animatie met uitleg over het toepassen van deze oefeningen. De tips en oefeningen zijn te vinden op www.geldersevallei.nl/omgaanmetspanning.

Tips en oefeningen

De ontwikkelaars zijn enthousiast over het online zelfhulpmiddel: ‘Het is een goede ontwikkeling dat er binnen medische behandelingen ook aandacht is voor de veelvoorkomende emotionele gevolgen van ziekte. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit patiëntuitkomsten, therapietrouw en patiënttevredenheid verbetert. Mensen vinden het bovendien vaak prettig om zelf op een laagdrempelige manier iets aan hun situatie te kunnen doen. Met deze tips en oefeningen is dat mogelijk. We vinden het dan ook belangrijk dat iedereen het hulpmiddel kan gebruiken. Mensen kunnen thuis de oefeningen opzoeken, maar ook al onze zorgverleners kunnen erbij en het dus inzetten.’

Gezonde leefstijl

Een van de tips is om goed voor jezelf te zorgen. Dit houdt bijvoorbeeld in: vaste bedtijden aanhouden en niet teveel overdag slapen. Voldoende bewegen en gezond eten is ook essentieel, eet dus voldoende groente en fruit, gebruik weinig suiker en pas op met alcohol en koffie. Tot slot is het belangrijk om genoeg leuke dingen te doen.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules