{}

Onderzoek naar behandeling langdurige slapeloosheid

09 February 2023

Ziekenhuis Gelderse Vallei doet onderzoek om de behandeling van langdurige slapeloosheid bij mensen met een medische aandoening of langdurige chronische klachten te verbeteren. Voor dit onderzoek worden patiënten gezocht.

Slecht in- of doorslapen (gedurende minimaal 3 maanden) heeft vaak negatieve gevolgen, bijvoorbeeld meer medische klachten. Behandeling van slapeloosheid is dan ook belangrijk.
Ziekenhuis Gelderse Vallei is, in samenwerking met het Amsterdam UMC, de Vrije Universiteit Amsterdam, het Zaans Medisch Centrum, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Rivierenland, een wetenschappelijk onderzoek gestart: de TIMELAPSE-studie.

Doel studie

Het doel van deze studie is het verbeteren van de behandeling van langdurige slapeloosheid bij mensen met een medische aandoening of langdurige chronische klachten. Met de TIMELAPSE-studie wordt onderzocht of bij langdurige slapeloosheid een laag gedoseerde amitriptyline even werkzaam is als cognitieve gedragstherapie (eerste keus van behandeling).

Deelname?

Wij zitten nu op 75% van de benodigde inclusie en zijn nog op zoek naar de laatste 25%! Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen indien patiënten die bekend zijn met een medische aandoening en kampen met slapeloosheid geattendeerd worden op de studie.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: www.geldersevallei.nl/timelapse. Wij zullen enkele huisartsenpraktijken ook voorzien van flyers. Mocht hier meer behoefte aan zijn, neem dan contact op via timelapse@zgv.nl.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules