{}

Online Clinic 2021 succes

25 November 2021

Op 17 november was onze jaarlijkse Clinic. Vanwege de coronapandemie met een aangepast programma: een digitaal te volgen plenaire bijeenkomst. Het thema van de Clinic was ‘Stilstaan bij acute zorg’. U kunt de bijeenkomst terugkijken.

Ruud Münstermann, directeur/bestuurder HAGV, opende het webinar. Hierna gaf Ton Knevel, manager strategische allianties ZGV, een toelichting op de enquête over verwijzingen in de keten. Deze enquête is uitgezet via de uitnodiging voor de Clinic.

Vervolgens kreeg dr. David Ikkersheim, partner KPMG Health het woord. Zijn onderwerp: Acute zorg: vraagstukken en oplossingsrichtingen (pdf 1.722 kB).

Marjolein de Jong, voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei en dagvoorzitter van de Clinic 2021, reikte hierna de 1e-2e lijnsprijs uit. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor werkzaamheden op het gezamenlijke grensvlak van de 1e en 2e lijn.
Huisarts Karin Janssen en longarts Karen Oud ontvingen de prijs. Zij staan samen symbool voor de goede samenwerking tussen huisartsen en medisch specialisten in de covidzorg. Zij kregen de prijs niet alleen voor hun eigen werk maar namen hem in ontvangst voor alle collega-artsen. ‘Want we willen met de prijs deze keer alle artsen eren vanwege de intensieve covidzorg die zij met elkaar al ruim 1,5 jaar leveren. De goede samenwerking tussen de huisartsen van HAGV en de medisch specialisten in ons ziekenhuis maakt het onder meer mogelijk dat patiënten met corona eerder naar huis kunnen. De werkwijze hiervoor is beschreven in gezamenlijke protocollen. Voor deze protocollen hebben de artsen zich bijzonder ingezet. Ook voor wat betreft de zorg aan covid-patiënten voor, tijdens en na een ziekenhuisopname is de samenwerking gezocht’ aldus Marjolein de Jong.

Het volgende onderwerp op het programma was ‘De verwarde patiënt: perspectief voor betere integrale zorg’ (pdf, 3.235 kB). Janet Rekker, themamanager acute zorg, beschreef het project ‘GGZ buiten de lijntjes’ en Emma Dhaeze, projectleider Luckt, ging in op de eerste resultaten van de Uitvoeringsimpuls.

Tenslotte belichtten Dave Tjan, medisch leider acute zorg en Amy Keegan, psychiater Pro Persona, de zorg rond de acuut verwarde patiënt (pdf, 630 kB).

U kunt hier de bijeenkomst achteraf bekijken

De Clinic richt zich op huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten en artsen verstandelijk gehandicapten in de regio Gelderse Vallei. Doel van de jaarlijkse Clinic is kennis delen en elkaar ontmoeten. Helaas was door de coronapandemie het elkaar ontmoeten dit jaar niet mogelijk.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules