{}

Opening nieuwe operatiekamers Ziekenhuis Gelderse Vallei

21 October 2022

Het was een ware ‘operatie’, het vernieuwbouwproject van de 10 operatiekamers van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Op 10 oktober opende het ziekenhuis dit compleet nieuwe operatiecentrum.

Hypermoderne inrichting

In het hart van het operatiecentrum zijn de 10 nieuwe operatiekamers. Het ontwerp van het nieuwe operatiekamercomplex is ruim met een prettige, lichte sfeer. Eén van de nieuwe OK’s is een hybride OK. Op deze OK is een combinatie van hightech chirurgie en beeldvorming mogelijk omdat alle instrumenten en haarscherpe beeldtechnieken binnen handbereik zijn. De nieuwste, digitale systemen zijn geïntegreerd en de beeldschermen hangen heel praktisch op ooghoogte bij het operatieteam. Daarnaast zijn 2 OK’s gereserveerd voor kortdurende ingrepen, zoals galblaas-, kniekijk- en liesbreukoperaties. Tot slot is er een voorbereidings- en uitslaapkamer speciaal voor kinderen. De inrichting van deze ruimten is zoveel mogelijk kindvriendelijk.

Ingewikkelde operatie

Het nieuwe operatiecentrum is gebouwd pal naast de plek waar de vorige operatiekamers waren. Een heel ‘ingewikkelde operatie’ omdat in 8 fasen, op en naast de plek waar geopereerd werd, steeds een deel werd opgeleverd. De operaties moesten natuurlijk gewoon doorgaan. Bovendien speelde de coronapandemie. Hierdoor lag de bouw eerst 3 maanden stil en waren er daarna ook veel zieken, zowel onder het ziekenhuispersoneel als bij de bouwer. Het was met recht een mega-operatie.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules