{}

Opschaling reguliere zorg ondanks hoog verzuim door covid

11 February 2022

Ondanks de beheersbare toename van covidpatiënten en de grote uitval van personeelsleden door covid, streven we ernaar de reguliere zorg zoveel mogelijk in de lucht te houden.

Op dit moment speelt niet het aantal covidpatiënten ons parten maar de uitval van personeel door covid zoals we dit ook in andere delen van de maatschappij zien.

Deze uitval kan effect hebben op onze zorgverlening, de wachttijden bij de SEH, misschien het toch afschalen van zorg etc, We spannen ons tot het uiterste in om dat te voorkomen.

Covid als nevendiagnose

Er is in het ziekenhuis een pilot geweest, waarbij patiënten met covid als nevendiagnose in isolatie worden verpleegd. Deze is positief verlopen. Uit de pilot blijkt dat patiënten met covid als nevendiagnose voor het verpleegkundig team goed te verplegen zijn. Met deze stappen zijn we bezig om covid in te bedden in de reguliere zorg. Ook als de toestroom van covidpatiënten toeneemt, willen we zo lang mogelijk voorkomen dat we weer een hele covid-cohortafdeling moeten openen.

Vanaf 29 januari hebben we dus geen covidcohortafdeling meer, maar een long-cardioafdeling, mét de mogelijkheid tot opname van covidpatiënten. Daarnaast zijn er sluiskamers op de reguliere afdelingen, die gebruikt kunnen worden voor patiënten die primair voor een andere diagnose worden opgenomen, maar wel positief zijn getest op covid.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules