{}

Overeenkomsten zorgverzekeraars rond voor 2021

22 January 2021

Ziekenhuis Gelderse Vallei verwacht met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor 2021 af te sluiten. Dit naar aanleiding van landelijke afspraken die onlangs tussen brancheverenigingen van zorgverzekeraars en ziekenhuizen gemaakt zijn over de financiering van de ziekenhuiszorg in 2021. De door de brancheverenigingen vertegenwoordigde zorgverzekeraars en zorgaanbieders (waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei) nemen deze afspraken over in de lokale contracten voor 2021.

Ook met zorgverzekeraar EUCARE (Aevitae, UZOVI 3360) is Ziekenhuis Gelderse Vallei tot afspraken gekomen voor 2020 en 2021. EUCARE participeert niet in de landelijke afspraken, waardoor aparte afspraken noodzakelijk zijn.

Landelijke aanpak

De koepels van ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben samen afspraken gemaakt om ziekenhuizen die zorg leveren aan coronapatiënten al in een vroeg stadium zekerheid te bieden over de coronakosten in 2021. Ook zijn bij uitzondering gezamenlijk afspraken gemaakt over de reguliere zorg. De contracten van 2020 vormen daarbij de basis voor de afspraken over 2021. Hierdoor sluiten de contracten nog steeds aan bij het specifieke ziekenhuis, de lokale situatie en individuele inkoop van de verschillende zorgverzekeraars.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules