{}

Pilot: thuismeten voor COPD en chronisch hartfalen

06 February 2020

Vanaf januari tot juli vindt er in Ziekenhuis Gelderse Vallei (in samenwerking met Luscii, NAAST Medisch Service Centrum en Menzis) een pilot plaats voor thuismeten. Patiënten die lijden aan COPD of chronisch hartfalen en voldoen aan bepaalde criteria kunnen meedoen aan deze pilot.

Begeleiding op afstand

Het doel van thuismeten is de zorg voor onze patiënten verder te verbeteren. Patiënten kunnen contact hebben met hun zorgverlener en krijgen begeleiding op afstand als dat nodig is. Via thuismeten houden de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis een virtuele vinger aan de pols.

Zelf metingen doen

De patiënt doet zelf zijn of haar metingen (gewicht, hartslag, bloeddruk bij chronisch hartfalen) of vult wekelijks een vragenlijst in (COPD). De patiënt voert de gegevens in de daarvoor bestemde app in. Deze gegevens worden gedeeld met de zorgverlener. Als het nodig is, wordt er via beeldbellen contact opgenomen met de patiënt. Op deze manier kan de patiënt vanuit de eigen huiskamer in contact staan met de zorgverlener. Zo kan de zorgverlener zich focussen op patiënten die extra aandacht nodig hebben. Daarnaast maakt het patiënten tegelijkertijd meer bewust van hun gezondheid.

Patiënten wijzen op pilot

Heeft u patiënten die lijden aan COPD en/of chronisch hartfalen, die op dit moment onder controle zijn bij de longarts respectievelijk cardioloog? Dan komen zij mogelijk in aanmerking voor deze vorm van zorg. Wilt u hen wijzen op deze pilot? Deze patiënten kunnen meer informatie inwinnen bij hun specialist. De longverpleegkundigen en de hartfalenverpleegkundigen screenen zelf ook actief op mogelijke kandidaten.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules