{}

Pluim van Freya voor fertiliteitszorg

12 August 2021

Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei voor de periode 2021-2022 wederom de Pluim voor fertiliteitszorg toegekend. De Freya Pluim geeft aan dat we voldoen aan de kwaliteitscriteria die Freya heeft opgesteld.

Gynaecoloog Angelique van Dongen: ‘We zijn erg blij met de Pluim! Ik vind het vooral fijn voor de paren die zich tot ons richten; het bevestigt dat wij kwaliteit van zorg bieden.’

Met het opstellen van de kwaliteitscriteria heeft Freya inzichtelijk gemaakt welke (meetbare) aspecten van de fertiliteitszorg bijdragen aan een goede kwaliteit. Toekenning van de Pluim laat de patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei zien dat de kwaliteit van zorg op orde is.

Dit jaar heeft Freya verschillende nieuwe criteria toegevoegd, bijvoorbeeld dat er tijdens het gehele traject aandacht wordt gegeven aan psychosociale factoren.

Monitor Fertiliteitszorg

Freya brengt de vruchtbaarheidszorg in Nederland in kaart met de Monitor Fertiliteitszorg. Deze monitor biedt een duidelijk overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd en helpt zowel patiënten als zorgverleners om de zorg van diverse instellingen te vergelijken. Klinieken kunnen aangeven waarin zij zich onderscheiden van andere klinieken waardoor patiënten een bewuste keuze kunnen maken.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules