{}

Poliklinieken starten met zelfmeetkiosk

11 April 2023

Patiënten die een afspraak hebben op de polikliniek anesthesie of mdl van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen sinds kort zelf de metingen doen die noodzakelijk zijn voor de afspraak bij de arts. Zoals bloeddruk, hartslag en gewicht.

Door zelf te meten krijgen patiënten meer inzicht in hun eigen waardes en houden zij meer de regie over hun eigen gezondheid. En polimedewerkers houden meer tijd over voor andere zorghandelingen.
In eerste instantie gaat het om een proef. Als de zelfmeetkiosk goed bevalt, gaan ook andere poliklinieken ermee werken.

De Alviscan zelfmeetkiosk bestaat uit een touchscreencomputer, een weegschaal en een aantal sensoren. Hiermee kan de patiënt nauwkeurig zijn of haar bloeddruk, hartslag, saturatie (zuurstofgehalte in het bloed), gewicht en lengte meten en wordt de BMI berekend. Aan de hand van instructies en video’s wordt een patiënt stap voor stap begeleid in het uitvoeren van metingen. Bij de kiosk staat een vrijwilliger klaar voor eventuele ondersteuning.

Waardes verwerken

De kiosk meet alleen de vitale waardes die voor een patiënt nodig zijn voor de afspraak bij de arts. Vanwege de privacy van de patiënt komen de waardes niet op het scherm te staan. Het apparaat print een geanonimiseerde ticket, die de patiënt vervolgens meeneemt naar de poli-afspraak. Daar zal de poli-medewerker de metingen handmatig overnemen in het elektronisch patiëntendossier.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules