{}

Publiekscampagne over acute zorg

25 May 2023

Spoedgeval? Zo kies je de juiste zorg! Dat is de slogan van de landelijke publiekscampagne over acute zorg. De campagne informeert patiënten over wanneer zij welke zorg moeten raadplegen. Dit verlicht de druk op de acute zorg en sluit aan op het ANW-actieplan van huisartsen en huisartsenspoedposten. Ziekenhuis Gelderse Vallei haakt aan bij deze gezamenlijke campagne.

De acute zorg staat onder druk. Soms bellen mensen de HAP of 112, terwijl dat niet echt nodig is. Zij kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van thuisarts.nl of wachten tot de volgende werkdag om een afspraak te maken bij hun eigen huisarts. Doordat deze mensen toch gebruik maken van acute zorg ontstaan er langere wachttijden aan de telefoon en raakt deze zorg sneller overbelast. Een aantal partijen in de acute zorg besloot met ondersteuning van het ministerie van VWS een campagne te starten: huisartsen (LHV), huisartsenposten (InEen), de ambulancesector (Ambulancezorg Nederland) en de spoedeisende hulp artsen (NVSHA).

Handvatten om in een stressvolle situatie de juiste acute zorg te raadplegen

De landelijke campagne laat zien wanneer zorg acuut is en welke vormen van acute zorg er zijn. Ze geeft handvatten om in een stressvolle situatie de juiste keuze te maken. En ze biedt informatie zodat mensen vooraf weten welke contactmogelijkheden er zijn voor acute zorg. In de campagne is er speciale aandacht voor groepen die vaker dan gemiddeld contact zoeken met acute zorg, waarbij dit achteraf niet altijd nodig blijkt. Zoals ouders met jonge kinderen, mantelzorgers, expats, toeristen en internationale studenten.

Integraal Zorgakkoord

Minister Kuipers over de campagne: ‘In het Integraal Zorgakkoord hebben we met veel zorgpartijen afgesproken dat gepast gebruik van acute zorg moet worden gestimuleerd. Deze campagne sluit hierbij aan en draagt eraan bij dat iedereen de juiste (acute) zorg krijgt op het juiste moment en op de juiste plek.’

Diverse communicatiemiddelen

Ziekenhuis Gelderse Vallei haakt via diverse communicatiemiddelen aan bij deze landelijke campagne, zodat ook de patiënten van het ziekenhuis weten wanneer zij welke acute zorg moeten raadplegen.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules