{}

Samenvoeging EHH met SEH en start observatorium

22 December 2022

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een regionaal netwerkziekenhuis met een sterke acute as. Die acute as willen we voor onze patiënten behouden en versterken. Daarom zijn de EHH met de SEH en de hartbewaking (CCU) met de IC samengevoegd. En zijn we gestart met een observatorium; een verlengstuk van de SEH waar patiënten kortdurend opgenomen kunnen worden voor meer onderzoek of observatie.

Het observatorium

Het observatorium is een verlengstuk van de SEH. Hier worden patiënten opgenomen die vallen onder de beschouwende specialismen en die maximaal 24 uur in het ziekenhuis moeten blijven voor extra onderzoek, observatie of een kortdurende behandeling. Vanaf het observatorium gaan de patiënten weer naar huis.

Verwijzen verandert niet

Wat betreft het verwijzen verandert er niets. Het ziekenhuis heeft nog steeds een EHH en een CCU, al liggen hun patiënten nu soms op een andere locatie. De patiënten in het observatorium komen hier vanuit de SEH en in een enkel geval vanuit de polikliniek.

Effect

Wat er wel verandert is dat we nu de juiste zorg op de juiste plek en door de juiste zorgverlener kunnen bieden, flexibel omgaan met krapte op de arbeidsmarkt en de doorstroom vanuit de spoedeisende hulpafdelingen bevorderen. Door die doorstroom te bevorderen krijgen de spoedeisende hulpafdelingen weer meer plek voor nieuwe spoedpatiënten.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules