{}

Samenwerking met de Sint Maartenskliniek voor reumatologische zorg

08 July 2022

Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat op het gebied van reumatologische zorg intensief samenwerken met de Sint Maartenskliniek. De afdeling reumatologie van de Sint Maartenskliniek biedt per 1 september poliklinische reumatologische zorg aan in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Wat betekent dit voor uw patiënt?

De reumatologen en de polikliniekmedewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei komen in dienst van de Sint Maartenskliniek maar blijven werken op de locaties van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zij zetten de behandelingen ongewijzigd voort. Patiënten blijven dus onder behandeling van hun eigen vertrouwde arts, op de vertrouwde locatie.
Er gaan ook reumatologen vanuit de Sint Maartenskliniek in Ede werken, dus huisartsen uit de Gelderse Vallei gaan hen ook tegen komen.
De werkwijze bij de Sint Maartenskliniek verschilt hier en daar van de werkwijze bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zo krijgt de patiënt bij de Sint Maartenskliniek een afspraak toegestuurd waar de patiënt bij Ziekenhuis Gelderse Vallei zelf belt voor een afspraak.

Wat betekent dit voor u als verwijzer?

Voor huisartsen in de Gelderse Vallei biedt deze intensieve samenwerking de mogelijkheid om patiënten dichtbij hun vertrouwde omgeving te verwijzen naar het grootste en meest gespecialiseerde reumacentrum van Nederland.

De verwijzing in ZorgDomein is vindbaar op 2 plekken in het zorgaanbod: ‘reumatologie ZGV’ en ‘reumatologie SMK locatie Ede’.

(Spoed)opname
Net zoals de poliklinische zorg blijft de klinische zorg in Ede. Patiënten kunnen, indien nodig, ook terecht op de SEH op locatie Ede. Mocht er een opname nodig zijn, dan wijzigt de hoofdbehandelaar in de internist waarbij de dienstdoend reumatoloog vanaf de start betrokken wordt als medebehandelaar. De reumatologische (klinische) zorg wordt op deze manier geborgd.

Teleconsultatie
De Sint Maartenskliniek biedt teleconsultatie aan voor snel en laagdrempelig overleg. Bij twijfels over een verwijzing of andere medische vraag kunnen huisartsen hiervan gebruikmaken. Het is te vinden onder het ZorgDomeinmenu ‘teleconsultatie’, maar ook bij het zorgaanbod reumatologie. Zie www.maartenskliniek.nl/zorgprofessionals/teleconsultatie en www.maartenskliniek.nl/zorgprofessionals/teleconsultatie-waar-staan-we-nu.

Verwijzersnieuwsbrief Sint Maartenskliniek
De Maartenskliniek heeft een verwijzersnieuwsbrief die ongeveer vier keer per jaar uitkomt. Hierin staat onder andere relevante informatie over de ontwikkelingen van de reumatologische zorg. Huisartsen kunnen zich hier aanmelden:www.maartenskliniek.nl/verwijzers/blijf-op-de-hoogte

Waarom deze samenwerking?

De vakgroep Reumatologie binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei is klein. Om ervoor te zorgen dat de reumatologen in de toekomst reumazorg van hoge kwaliteit kunnen blijven aanbieden, zochten zij aansluiting bij de Sint Maartenskliniek. De Sint Maartenskliniek heeft het grootste reumacentrum van Nederland en biedt reumatologische zorg op meerdere plekken in Nederland aan. Binnenkort dus ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

‘Als Ziekenhuis Gelderse Vallei willen wij onze inwoners ook in de toekomst goede reumatologische zorg blijven bieden. Door deze samenwerking tussen ons ziekenhuis en de Sint Maartenskliniek lukt dat op een kwalitatief zeer hoog niveau en goed ingebed in alle andere zorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei’ vertelt Arjen Hakbijl, raad van bestuur van het Edese ziekenhuis. ‘Patiënten met een reumatologische aandoening kunnen, indien nodig, voor diagnostiek of verdere medisch specialistische zorg gewoon terecht bij de andere artsen en behandelaren van Ziekenhuis Gelderse Vallei.’

Op de foto vlnrMark van Houdenhoven, bestuurder Sint Maartenskliniek; Anouk Heinen, manager bedrijfsvoering Sint Maartenskliniek; Ellen Dutmer, voorzitter vakgroep reumatologie Ziekenhuis Gelderse Vallei; Arjen Hakbijl, bestuurder Ziekenhuis Gelderse Vallei


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules