{}

Sports Valley ondersteunt TeamNL bij Olympische en Paralympische Spelen

11 February 2022

Tijdens de Olympische en Paralympische Winterspelen in Beijing ondersteunen de topsportartsen en topsportradiologen van Sports Valley wederom de Nederlandse topsporters. Zij zijn al jarenlang nauw verbonden met NOC*NSF en TeamNL en ondersteunden meerdere malen de Olympische en Paralympische Spelen.

Topsportartsen Petra Groenenboom en Moniek van Heumen zijn onderdeel van het medisch team van TeamNL, dit keer met name in de voorbereidende fase. In geval van uitval van andere artsen, vliegt Groenenboom acuut naar Beijing om daar de topsporters te begeleiden.
Gedurende het jaar begeleidt Groenenboom de topsporters van de Nederlandse Ski Vereniging (skeleton en snowboarden) en is ze betrokken bij de Nederlandse bobsleeërs. Ze vertelt: ‘Ik ben ontzettend trots dat ik opnieuw onderdeel ben van het medisch team van TeamNL. Het is zo bijzonder om zo nauw betrokken te zijn bij alle prestaties van de sporters. Als topsportartsen van Sports Valley begeleiden wij in Nederland deze topsporters. We zorgen voor preventieve screening van de olympiërs via sportmedische onderzoeken en zien deze topsporters daarnaast voor diagnostiek en behandeling van blessures als dat nodig is.’

Sportmedische zorg en diagnostiek

Binnen het sportmedisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei Sports Valley leveren de topsportartsen diagnostiek en zorg in nauwe samenwerking met andere specialismen zoals cardiologie, longgeneeskunde, neurologie, orthopedie en radiologie.
Radioloog Bas Maresch: ‘Ook tijdens deze Olympische en Paralympische Winterspelen ondersteunen we de medische staf van TeamNL vanuit het Radiologisch Centrum voor Topsport via een speciale verbinding tussen Beijing en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hierbij overleggen we met TeamNL over de röntgen-, echografie-, CT- of MRI-onderzoeken die de Nederlandse sporters in Peking krijgen.’


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules