{}

Stand van zaken nieuw Nexus EPD

14 April 2023

Op 31 maart 2023 heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei het Nexus EPD in gebruik genomen. Het werkt over het algemeen goed. Ook het patiëntenportaal MijnZGV is live gegaan. De e-zorgpaden volgen nog. Met de overstap naar een nieuw EPD beschikken we over de basis om meer en meer hybride zorg te kunnen leveren. Bovendien kunnen we beter gegevens delen, met patiënten, maar ook met alle verwijzers. Deze uitwisseling vindt plaats op basis van de landelijke standaard.

Tijdelijk geen correspondentie

De ingebruikname van zo’n nieuw en uitgebreid systeem gaat vaak gepaard met hier en daar een verstoring. Dat was hier ook het geval. De eerste ochtend was de database korte tijd overbelast, maar daarna verliep de uitrol volgens planning. Ook konden we gedurende enkele dagen geen correspondentie versturen naar de huisarts. Dat probleem is gelukkig opgelost en de brieven zijn alsnog met terugwerkende kracht verzonden. Daarnaast waren er wat problemen met de toegang tot ZorgDomein, maar gelukkig kon dat ook snel opgelost worden. Ook het zorgverlenersportaal was tijdelijk niet toegankelijk waardoor uitslagen konden worden ingezien, dit probleem is inmiddels grotendeels opgelost.

We hebben er vertrouwen in dat we met dit EPD een mooie stap voorwaarts zetten. Mocht u nog ergens tegenaan lopen, wilt u dat dan aan ons doorgeven?


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules