{}

Stand van zaken onderhandeling zorgverzekeraars

15 December 2023

Ziekenhuis Gelderse Vallei is al enige tijd in gesprek met 7 zorgverzekeraars over de contracten voor 2024. Met 3 zorgverzekeraars (Caresq, ONVZ en Zorg & Zekerheid) zijn in 2023 meerjarencontracten overeengekomen die in 2024 doorlopen.

Betere afspraken

De financiën van ziekenhuizen staan zwaar onder druk, onder andere door stijging van de kosten. Daarnaast worden er voor bepaalde verzekeraars meer behandelingen gedaan dan vooraf is ingeschat. Verschillende zorgverzekeraars hebben een plafond voor zorgkosten. Dat betekent dat zij deze hogere productie niet volledig vergoeden. Soms doen we ook minder behandelingen. Deze onderschrijdingen vergoeden zorgverzekeraars ook niet. Ziekenhuis Gelderse Vallei wil de onderhandelingen daarom richten op afspraken waardoor meer of minder doen niet zulke grote financiële gevolgen heeft en we tegen een kostendekkende prijs betaald krijgen voor de zorg die we leveren.

Op dit moment zijn er nog verschillen in de voorstellen van het ziekenhuis en de zorgverzekeraars. Niet alle zorgverzekeraars zijn op dit moment bereid om een reële kostenontwikkeling te vergoeden. Ons ziekenhuis gaat geen verliesgevende contracten ondertekenen.

Op onze website ziet u de laatste stand van zaken per verzekeraar.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules