{}

Stopverklaring zuurstof

23 December 2021

Voor covid-patiënten die met zuurstof vanuit het ziekenhuis naar huis zijn gegaan en bij wie de zuurstof kan worden gestopt, kunnen huisartsen een stopverklaring afgeven, ook als het patiënten betreft die zij niet hebben aangemeld.

De huisarts kan dit doen via het formulier ‘wijzigen of stopzetten zuurstofbehandeling’ of via het portaal van Vitalaire.
Gebruikelijk is dat de aanvrager de stopverklaring afgeeft. Een aantal patiënten kan echter met zuurstof eerder naar huis omdat de huisarts de begeleiding overneemt. (zie ook bericht 5 maart). Het is dan logischer dat de huisarts die de patiënt begeleidt en die bepaalt wanneer de zuurstof kan worden stopgezet, de stopverklaring afgeeft aan de leverancier zodat de materialen weer kunnen worden opgehaald. Zo staat dit ook beschreven in het gezamenlijke protocol ‘Vervroegd ontslag covid’.

Samenwerking maakt vervroegd ontslag bij corona mogelijk

Tijdens de coronaperiode zijn door de intensieve samenwerking tussen de huisartsen, de verpleeghuissector en het ziekenhuis een aantal mooie ontwikkelingen ontstaan. Eén daarvan is het, in goed overleg met patiënt, naasten en zorgverleners, vervroegd verplaatsen van coronapatiënten uit het ziekenhuis naar huis. Er zijn gezamenlijk heldere criteria geformuleerd waaraan de patiënt medisch en qua zorgbehoefte aan moet voldoen om voor vervroegd ontslag in aanmerking te komen.

Het ziekenhuis waardeert het erg dat huisartsen dit stuk (na)zorg willen overnemen. Voor de patiënt is het heel fijn om eerder naar huis te kunnen, en het ziekenhuis krijgt ruimte voor andere patiënten.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules