{}

Rampenoefening was succes

24 November 2023

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op zowel interne als externe crisissen. Daarom vond in november een grote oefening plaats met de huisartsenspoedpost, ambulancedienst, GHOR en het Rode Kruis. We oefenden de opvang van grote aantallen slachtoffers en de opvang van familie en naasten.

Naast het feit dat er veel ‘slachtoffers’ waren. deed zich ook een computerprobleem voor in het ziekenhuis. Er werd verzocht zo min mogelijk door te verwijzen en zoveel mogelijk patiënten te helpen op de huisartsenspoedpost om de SEH en chirurgie te ontlasten.
Een groot deel van het ziekenhuis was betrokken bij de oefening: medewerkers van multizorg, medische psychologie, pastorale zorg, receptie, beveiliging, radiologie, polikliniek chirurgie, spoedeisende hulp, intensive care, het operatiekamercomplex, leden van de crisismanagementteams, opnameplanning, diverse specialisten, de huisartsenspoedpost, ambulancedienst en het Rode Kruis deden mee. Er werd goed samengewerkt. Planvorming, het uitzetten en volgen van de logistieke lijnen en communicatie met elkaar waren belangrijke onderwerpen tijdens de oefening.

Met behulp van figuranten die speciaal opgeleid zijn om slachtoffers en familieleden te spelen en externe partijen zoals de GHOR is de oefening zo waarheidsgetrouw mogelijk gemaakt.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules