{}

Succesvolle regionale bijeenkomst IC-nazorg en revalidatie

17 January 2020

Meer dan 100 medici, paramedici en verpleegkundigen uit de regio kwamen deze week samen op het 1e IC-nazorg symposium. Samen dachten ze na over hoe de ketenzorg voor IC-patiënten beter ingericht kan worden. Wat is er nodig, hoe vinden we elkaar en hoe leveren we de beste nazorg?

Het symposium, een initiatief van de afdeling fysiotherapie en de intensive care, was een uitstekende gelegenheid om kennis te delen en op te halen met zorgverleners uit de regio. De IC-nazorg en revalidatie werd vanuit meerdere kanten belicht. Zo gaf intensivist Marijke van der Steen hierover een plenaire presentatie en deelde ook GZ-psycholoog Hans van Willenswaard zijn kennis met de deelnemers. Tijdens workshoprondes was volop ruimte voor discussie en kennisuitwisseling over verschillende onderdelen van de nazorg zoals fysiotherapie, diëtetiek en logopedie. 

Belangrijke lessen

Andries Knevel, theoloog en voormalig tv-presentator, deelde zijn ervaringen als ex IC-patiënt. Met zijn verhaal hield hij ons een goede spiegel voor. Nazorg na een IC-opname vindt hij dan ook absoluut noodzakelijk. Hij benadrukte nogmaals het belang van de volgende lessen: informeer de patiënt over zijn ziekte en kansen, neem de tijd voor jouw patiënt en blijf communiceren met elkaar.

Start regionale regiegroep

De wens voor verdere en betere samenwerking bleek sterk. De avond werd dan ook afgesloten met het oprichten van een regionale regiegroep. Met de input van de avond, de vragenlijsten en de ervaringen met de IC-nazorg wordt gezamenlijk een regionale aanpak ontwikkeld.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules