{}

Succesvolle start Virtual Fracture Care

03 March 2022

Sinds oktober vorig jaar behandelen we in Ziekenhuis Gelderse Vallei patiënten met relatief simpele en stabiele breuken of letsels via Virtual Fracture Care. In de afgelopen vier maanden hebben we in ons ziekenhuis hiermee zo’n 300 patiënten succesvol behandeld.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een verstuiking van de enkel of een simpele breuk in de elleboog. Deze patiënten krijgen in plaats van gips een brace of verband. Thuis herstellen zij verder met behulp van de Virtual Fracture Care app, waar informatie en oefeningen in staan. Een controleafspraak op de polikliniek bij de traumachirurg of de gipskamer is dan niet meer nodig.
Wanneer patiënten toch meer klachten ervaren dan verwacht, of wanneer ze vragen hebben, kunnen ze contact opnemen met het ziekenhuis via het speciaal ingerichte telefoonnummer: de Breuklijn. Wanneer het nodig is, wordt er alsnog een controleafspraak gepland.

Resultaten en ervaringen

Ons ziekenhuis is landelijk één van de 12 ziekenhuizen die werkt met Virtual Fracture Care. Uit onderzoek blijkt dat patiënten erg te spreken zijn over deze manier van behandeling van hun letsel.

In de afgelopen vier maanden hebben we in ons ziekenhuis hiermee zo’n 300 patiënten succesvol behandeld. Voor ons ziekenhuis betekent dit een enorme besparing in tijd en geld, maar nog belangrijker: het betekent voor de patiënt dat hij volledige regie over zijn behandeling krijgt.

Het Virtual Fracture Care Team heeft ook geanalyseerd hoeveel patiënten de Breuklijn bellen. Ongeveer 10% van de patiënten belt dit speciale telefoonnummer omdat ze vragen hebben. Het merendeel van deze vragen kunnen per telefoon worden afgehandeld. Hieruit concluderen we dat Virtual Fracture Care werkt en dat patiënten hiermee zelfstandig aan hun genezing kunnen werken.

Zie ook Virtual Fracture Care Direct Ontslag


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules