{}

Tijdelijk minder OK’s

22 March 2022

Al enige tijd werkt Ziekenhuis Gelderse Vallei hard aan de (ver)nieuwbouw van haar OK-complex. Van 8 tot en met 14 april zijn hierdoor tijdelijk maar 2 OK’s beschikbaar.

Met deze tijdelijk beperkte OK-ruimte is al enige tijd rekening gehouden in de planning. Er worden dus geen patiënten voor afgezegd. De OK-capaciteit zal zich in deze week vooral richten op spoedzorg en urgente operaties.

Vanaf vrijdag 15 april draaien er weer 8 OK’s.

Moderne technieken

Het OK-complex bestaat straks uit 10 nieuwe operatiekamers. In de nieuwe operatiekamers worden nieuwe, moderne technieken gebruikt. Zoals beeldroteringstechniek: een beeldopslagtechniek waarmee de arts beelden kan opnemen tijdens de operatie en later kan terugkijken of delen met collega’s.
De technieklaag boven de OK’s is uitgebreid, waarbij per OK een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie is gerealiseerd. Daar staan luchtbehandelingskasten die zorgen voor een veilige klimaatomgeving op de OK’s. Die kasten zijn energiezuinig, waardoor er ook rekening wordt gehouden met de energieprestatiedoestellingen die het ziekenhuis heeft gesteld.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules