{}

Uitbreiding Virtual Fracture Care

08 August 2023

Sinds 2021 behandelt Ziekenhuis Gelderse Vallei patiënten met een simpele breuk of stabiel letsel aan botten, banden of pezen met Virtual Fracture Care: een behandeling met ondersteuning van een app. Het ziekenhuis breidt het gebruik van de app uit met 3 (schouder)behandelingen.

Na een diagnose en een behandeling met afneembare hulpmiddelen - zoals een brace of sling - op de SEH van het ziekenhuis, herstelt de patiënt thuis verder met behulp van informatie en oefeningen uit de Virtual Fracture Care app.

Schouderklachten nu ook behandeld met Virtual Fracture Care

Ziekenhuis Gelderse Vallei zet vanaf nu Virtual Fracture Care ook in wanneer iemand een schouder of sleutelbeen uit de kom heeft of het sleutelbeen gebroken heeft. Daarmee komt het totaal op 11 behandelingen voor volwassenen en 4 behandelingen voor kinderen.

Voordelen

Het grote voordeel van deze behandeling is dat patiënten niet meer terug naar het ziekenhuis hoeven voor een controleafspraak. Uit onderzoek van het OLVG, dat de app ontwikkelde, blijkt dat het aantal poliklinische controleafspraken met meer dan 90% afneemt. Het aantal bezoeken aan de huisarts neemt niet toe, er is dus ook geen verplaatsing van zorg. Het blijkt ook dat de gezondheidsuitkomsten beter zijn en dat patiënten meer tevreden zijn over de behandeling. Traumachirurg Tomek Nosewicz: ‘Doordat patiënten thuis met de app herstellen, krijgen ze meer inzicht en controle over hun behandeling. Dat wordt als heel prettig ervaren. Als uiteindelijk een controleafspraak toch nodig is, kan dat natuurlijk. Patiënten kunnen heel laagdrempelig contact opnemen. In het eerste jaar van Virtual Fracture Care hebben we op deze manier zo’n 1.200 patiënten behandeld. Patiënten die normaliter gemiddeld 1 á 2 keer op de polikliniek zouden worden gezien, zijn succesvol thuis uitbehandeld.’

Virtual Fracture Care is inmiddels succesvol ingevoerd in 30 ziekenhuizen in Nederland. De Virtual Fracture Care app is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) of Google Store (Android).

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules