{}

Update verhuizing medisch microbiologie naar Dicoon in Elst

02 July 2024

Op dinsdag 28 mei is het Medisch Microbiologisch Laboratorium naar Dicoon in Elst verhuisd. Inmiddels zijn ook de laboratoria van Rijnstate uit Arnhem en CWZ uit Nijmegen overgegaan naar deze nieuwe locatie. Hiermee is de Medische Microbiologie & Immunologie (MMI) nu compleet werkzaam vanuit Dicoon in Elst.

Status diagnostiek in Elst

Eerder heeft Dicoon helaas moeten besluiten om bepaalde bacteriologische diagnostiek tijdelijk niet uit te voeren. Inmiddels wordt de dienstverlening stapsgewijs opgeschaald naar regulier niveau. Ook doet Dicoon er alles aan om de doorlooptijden weer op constant niveau te brengen. Zie voor meer informatie de mail die u van relatiebeheer Dicoon heeft ontvangen op 28-06-2024.

Medicomstoring

Werkt u met Medicom? Dan heeft u recent mogelijk niet alle uitslagen ontvangen. PharmaPartners, de leverancier van dit systeem, kampte namelijk met een landelijke storing. Deze storing is op maandag 17 juni 2024 door PharmaPartners opgelost. Ontbrekende uitslagen van vóór deze datum, sturen zij alsnog door. Voor meer informatie hierover: zie de communicatie die PharmaPartners zelf naar zijn klanten heeft gestuurd.
Mocht u alsnog een probleem signaleren in de rapportage van Dicoon, dan kunt u dat telefonisch doorgeven via 085 050 0282 (keuze 1).

Papieren aanvraagformulieren altijd volledig invullen

Het is belangrijk om aanvraagformulieren en patiëntmaterialen te voorzien van de juiste informatie. Materialen kunnen alleen verwerkt worden als het aanvraagformulier voorzien is van praktijkgegevens en de naam van de aanvrager en het materiaal voorzien is van patiëntgegevens. Als deze informatie ontbreekt, kunnen materialen niet of met vertraging verwerkt worden.

Verwijzen via ZorgDomein blijft mogelijk

Praktijken die voor een verwijzing gebruikmaken van ZorgDomein, i.p.v. de papieren aanvraagformulieren, kunnen dit blijven doen.
Graag in dat geval het ZorgDomeinpatiëntbericht bij de afnameset toevoegen. Vergeet hierbij niet om de afnamedatum van het materiaal te vermelden.

Vragen

Heeft u een inhoudelijk vraag naar aanleiding van bovenstaande? Neem dan gerust telefonisch contact op via 085 050 0282 (keuze 1). Heeft u een vraag over afnamematerialen, verzending, etc., neem dan contact op met Dicoon Diagnostiek & Dienstverlening via 088 005 5100.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules