{}

Veilig verminderen van colonoscopieën

03 March 2022

In Ziekenhuis Gelderse Vallei start binnenkort de SUCCEED-EXACT studie. Deze studie wordt vanuit de afdeling huisartsgeneeskunde van het UMC Utrecht verricht en heeft als doel het aantal benodigde colonoscopieën bij patiënten met buikpijnklachten veilig te verminderen.

In het onderzoek wordt een diagnostisch algoritme getest met vragen en een ontlastingstest. Het kan zijn dat de patiënten die u verwijst voor colonoscopie, deelnemen aan de studie. Bij aanvang van de studie zullen we meer informatie geven over de opzet en inhoud van de studie.
Het is voor deze studie extra belangrijk dat u de verwijzing via ZorgDomein zo compleet mogelijk invult, inclusief de uitslag van het rectaal toucher.

Lees hier meer informatie over de studie

Aan het onderzoek werken mee: Zuyderland Medisch Centrum, Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede, Rijnstate en Diakonessenhuis Utrecht.
Bij vragen kunt contact opnemen met Willemijn van den Bosch, huisarts in opleiding en promovendus, op: succeed@umcutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules