{}

Veranderingen ZorgDomein

19 August 2021

In ZorgDomein zijn recent 2 grotere wijzigingen doorgevoerd. De verwijzingen voor geriatrie zijn eenvoudiger geworden. En het is vanaf 24 augustus mogelijk om PDF-bestanden mee te sturen bij verwijzingen voor cardiologie.

Verwijzingen geriatrie eenvoudiger

In ZorgDomein zijn de verwijzingen voor de polikliniek geriatrie gewijzigd. Vanaf 30 augustus zijn deze eenvoudiger geworden. Door deze wijzigingen kunnen huisarts en specialist ouderengeneeskunde makkelijker, eenvoudiger en sneller verwijzen. Het ziekenhuis kan door deze veranderingen sneller, beter en meer flexibel de poli’s inplannen.

De keuze voor type poli is nu 3-ledig:

  1. geheugenpoli 65 min (bij dementieverdenking bij patiënten tussen de 50 en 65 jaar)
  2. valpoli
  3. regulier (bijv. bij geheugenproblematiek bij 65 plus, multiproblematiek of functionele achteruitgang)

Meesturen bijlagen cardiologie

Vanaf nu kunnen huisartsen via ZorgDomein bij alle zorgproducten cardiologie PDF-bijlagen meesturen. Bijvoorbeeld het ECG of een elders verricht holter (het gaat dan om de ritmeregistraties, niet alleen een verslag), vooral als deze de aanleiding vormt tot de verwijzing.

Op dit moment wordt alleen PDF in het EPD goed ontvangen, daarom is de keuze gemaakt om ZorgDomein alleen voor PDF open te zetten. We zijn nog aan het testen met andere typen bijlagen. Zodra dit kan, zal dat worden toegevoegd.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules