{}

Veranderingen binnen ZorgDomein

22 December 2023

Er is een aantal veranderingen binnen ZorgDomein: het is tijdelijk niet mogelijk functieonderzoek echo hart aan te vragen, de verwijzing vulvaspreekuur vervalt, er is een nieuw zorgproduct ‘urologische aandoeningen kind’ en graag vragen we uw aandacht voor het schouder- en voetenspreekuur.

Aanvragen functieonderzoek echo hart tijdelijk niet mogelijk

Tot onze grote spijt kunnen door een tekort aan echolaboranten de komende maanden geen functieonderzoeken echo hart worden verricht. Huisartsen kunnen deze niet meer aanvragen. Patiënten die al verwezen zijn, kunnen helaas ook niet terecht voor een hartecho. Zij worden gebeld door de polikliniek en terugverwezen naar de huisarts. De huisarts kan dan de patiënt eventueel doorsturen naar een ander centrum of privékliniek.

Verwijzing vulvaspreekuur vervalt

Vanaf 1 december kunt u patiënten met vulvaproblematiek verwijzen naar de polikliniek gynaecologie of dermatologie. Voor de gynaecologie worden deze patiënten zoveel mogelijk gepland bij de gynaecoloog met dit aandachtsgebied, Ellen Hopman.
Als afstemming gewenst is tussen dermatoloog en gynaecoloog wordt de patiënt door hen ingepland op het combispreekuur.

Schouderspreekuur en voetenspreekuur

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft vanuit orthopedie een schouderspreekuur en voetenspreekuur. Patiënten met schouderklachten of voetenklachten kunnen hier terecht. Naast een consult met een orthopeed krijgen patiënten met schouderklachten een consult bij een fysiotherapeut en indien nodig een echo. Patiënten met voetenklachten krijgen naast het consult met een orthopeed indien nodig een röntgenfoto en/of een consult met een orthopedisch schoentechnicus.

Nieuw zorgproduct ‘urologische aandoeningen kind’

Per 1 januari 2024 heeft urologie er een apart zorgproduct voor kinderen bij. U vindt dit zorgproduct in ZorgDomein. Het product is bedoeld voor alle urologische aandoeningen bij kinderen t/m 16 jaar, met uitzondering van bedplassen.
Hiermee kunnen we kinderen met urologische problemen sneller op het juiste spreekuur plannen.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules