{}

Veranderingen in de oogzorg per 17 juni a.s.

14 June 2024

De oogheelkundige zorg aan patiënten die opgenomen in het ziekenhuis of op de SEH zijn, wordt vanaf 17 juni 2024 niet meer uitgevoerd door Bergman Clinics oogzorg Ede maar door Eyescan Gelderse Vallei.

Eyescan en Ziekenhuis Gelderse Vallei werken sinds mei 2023 samen in Eyescan Gelderse Vallei, gevestigd op de Pascalstraat 21 te Ede. Eyescan Gelderse Vallei levert hier naast algemene oogzorg in de breedte ook urgente vitreoretinale chirurgische behandelingen en tertiaire zorg voor specialistische strabologie en kinderoogheelkunde en bouwt deze zorg op dit moment uit met complexe traanwegchirurgie en lensproblematiek. De operatieve verrichtingen kunnen indien nodig onder algehele anesthesie plaatsvinden op de locatie Pascalstraat. Naast de samenwerking met medisch specialisten (KNO, kinderartsen, internisten, neurologen) verzorgt Eyescan Gelderse Vallei de oogheelkundige zorg voor patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Deze zorg wordt tot en met 16 juni 2024 uitgevoerd door Bergman Clinics oogzorg Ede (BMC). BMC heeft de samenwerking met Ziekenhuis Gelderse Vallei beëindigd.

Vanaf 17 juni

Eyescan Gelderse Vallei verzorgt met ingang van 17 juni de oogheelkundige zorg aan patiënten die opgenomen in het ziekenhuis of op de SEH van het ziekenhuis zijn. Dit houdt concreet in:

  1. Het uitvoeren van consulten, diagnostiek en als nodig behandeling in het ziekenhuis op urgente of electieve verwijzing/vraag van medisch specialist (collegiale consultatie of tertiaire verwijzing) in avond/nacht/weekend.
  2. Het uitvoeren van consulten, diagnostiek en waar nodig behandeling van door de ziekenhuisspecialist verwezen patiënten op de locatie Eyescan Gelderse Vallei.

Avond/nacht/weekendzorg

De (para-)medische capaciteit is nog niet voldoende om ook beschikbaarheid voor de huisartsenpost in avond/nacht/weekend te garanderen. Deze blijft voorlopig via Bergman Clinics oogzorg plaatsvinden. Hierover heeft Bergman de huisartsen in april per brief geïnformeerd. Eyescan heeft wel de ambitie om hier ook invulling aan te gaan geven.

Bereikbaarheid

Van maandag t/m vrijdag is Eyescan Gelderse Vallei voor spoedverwijzingen bereikbaar op 088-1111905 toets 1. Huisartsen kunnen zowel via ZorgDomein als via het spoednummer Eyescan Gelderse Vallei bereiken.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules