{}

Verdere uitbreiding reguliere zorg

18 June 2021

Vanwege de sterke afname van het aantal coronapatiënten heeft ZGV nog een beperkt aantal bedden beschikbaar voor covid-patiënten in de kliniek en op de IC. De speciale covid-afdeling is sinds 1 juni opgeheven. De reguliere zorg wordt verder uitgebreid.

Het ziekenhuis heeft de afgelopen weken de reguliere zorg weer verder kunnen uitbreiden. Maar het ziekenhuis loopt tegen een volgend probleem aan: patiënten die niet in de zomer geopereerd willen worden.

Jan Kees van Buren, manager zorg & bedrijfsvoering: ‘Wij zijn blij dat we onze zorg weer op volle kracht kunnen bieden en doen er alles aan om patiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie zo snel mogelijk in te plannen. Onze operatiekamers zijn weer volop in bedrijf. Het afgelopen jaar zijn door de coronacrisis de wachtlijsten veel langer geworden dan we gewend zijn. Doordat we nu weer volop plannen, hopen we dat we de wachttijd snel kunnen inkorten. Patiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie worden door ons gebeld, zodra deze kan worden ingepland. Tot die tijd is het belangrijk om onze website en MijnZGV in de gaten te houden. Hier vinden patiënten informatie over hun afspraak of operatie.’

Stel operatie niet uit

‘We merken dat patiënten hun operatie willen uitstellen vanwege de zomervakantie. Dit is begrijpelijk, maar echt zeer onwenselijk. Wij adviseren patiënten om de mogelijkheid die zij nu krijgen aan te grijpen. Anders lopen we het risico dat de druk op de zorg in het najaar weer sterk toeneemt en de wachttijden oplopen. Als mensen er voor kiezen om hun operatie uit te stellen, kunnen we helaas niet garanderen dat zij in het najaar weer snel aan de beurt zijn’, aldus Jan Kees van Buren.

Maatregelen blijven van kracht

Ziekenhuis Gelderse Vallei ontvangt patiënten graag even gastvrij als altijd, maar om de reguliere zorg veilig te blijven bieden, blijven maatregelen van kracht. In lijn met de versoepelingen van de overheid bepaalt het ziekenhuis in elke fase wat dit betekent voor de maatregelen in het ziekenhuis. De meest actuele maatregelen staan steeds op onze website: www.geldersevallei.nl/maatregelen.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules