{}

Vier nieuwe OK’s

26 March 2021

De afgelopen maanden is hard gewerkt om 4 nieuwe OK’s toe te voegen aan het OK-complex van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Begin maart zijn deze operatiekamers in gebruik genomen.

Moderne technieken

In de nieuwe operatiekamers worden nieuwe, moderne technieken gebruikt. Zoals beeldroteringstechniek: een beeldopslagtechniek waarmee de arts beelden kan opnemen tijdens de operatie en later kan terugkijken of delen met collega’s. De oude technieklaag boven de OK’s is uitgebreid, waarbij per OK een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie is gerealiseerd. Daar staan luchtbehandelingskasten die zorgen voor een veilige klimaatomgeving op de OK’s. Die kasten zijn energiezuinig, waardoor er ook rekening wordt gehouden met de energieprestatiedoestellingen die het ziekenhuis heeft gesteld.

Het OK-complex bestaat straks uit 10 nieuwe operatiekamers. Daarvan zijn er, met de oplevering van afgelopen week, nu 6 in gebruik.

Video

De vernieuwbouw van het OK-complex wordt gerealiseerd door Ziekenhuis Gelderse Vallei en BAM Bouw en Techniek. BAM maakte een video waarin de nieuwe operatiekamers en de bovenliggende techniekruimte te zien zijn.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules