{}

Vilentelocatie Mooi-Land vangt coronapatiënten op

29 March 2020

In samenwerking met de regionale ziekenhuizen, huisartsen, verpleeghuizen, wijkverpleging en de Geneeskundige Hulporganisatie in de Regio (GHOR) is Vilentelocatie Mooi-Land (Doorwerth, gemeente Renkum) ingericht en voorbereid als Corona Care Centrum. Het Corona Care Centrum biedt verblijf en zorg voor behandelde patiënten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei (en mogelijk Rijnstate) en voor mensen die vanuit hun thuissituatie door huisartsen of wijkverpleging worden doorgestuurd. De afdeling multizorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei zorgt voor bemiddeling naar het Corona Care Centrum.

De druk op de ziekenhuizen beperken

De samenwerkende partijen hopen hiermee de doorstroming van patiënten uit het ziekenhuis te bevorderen en de instroom van patiënten in het ziekenhuis te beperken. Zo kan de druk op het ziekenhuis zo veel mogelijk worden beperkt.

Aparte vleugel voor coronapatiënten

De locatie heeft een afdeling met 10 appartementen vrijgehouden voor deze zorg en kan, indien nodig, snel uitbreiden in het aantal appartementen. Mocht het nodig zijn nog meer capaciteit vrij te maken, dan zijn andere zorgorganisaties in de regio al voorbereid om snel bij te springen. Vanaf maandag 30 maart worden de eerste coronapatiënten ontvangen op Mooi-Land.
De huidige cliënten van Mooi-Land bevinden zich niet op de afdeling waar coronapatiënten opgevangen worden en ontvangen vanuit een ander team zorg.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules