{}

Voorschrijven methotrexaat bij reumatische ziekten

27 February 2020

Methotrexaat (MTX) is een van de meest gebruikte anti-reumatische geneesmiddelen voor patiënten met chronische reumatische aandoeningen. In het verleden zijn er in Nederland enkele incidenten door onjuist methotrexaat (MTX)-gebruik vastgesteld. De Inspectie van de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) stellen zich op het standpunt dat bij een patiënt met een reumatische ziekte het middel methotrexaat alleen mag worden voorgeschreven door een reumatoloog.

Dat betekent dat elke andere arts dit niet mag doen en ook dat een apotheker dit middel niet automatisch via de herhaalservice mag uitgeven / verlengen. 

In deze link (pdf, 116 KB) treft u onze eerdere gedetailleerde brief hierover uit 2015. 

Omdat wij merken dat patiënten soms toch weer via een andere weg dan de reumatoloog aan hun methotrexaat komen, hierbij opnieuw de dringende oproep het voorschrijven van dit middel uitsluitend via ons te laten lopen en het middel alleen aan een patiënt af te geven bij een geldig recept van een reumatoloog.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules