{}

Wel of niet naar de IC als corona toeslaat?

14 August 2020

Artsen voeren die moeilijke gesprekken met patiënten. 'De beslissing om te kiezen voor een behandeling op de ic, is soms net zo zwaar als de beslissing om van opname af te zien', zegt longarts Wouter Westendorp. De Gelderlander was in gesprek met huisarts Karel Kasbergen uit Lunteren, intensivist Dave Tjan en longarts Wouter Westendorp.

Al jaren voeren huisartsen en artsen in de Gelderse Vallei dit soort gesprekken met kwetsbare patiënten. Om de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op de persoonlijke wensen en de situatie van de patiënt.

Door de pandemie kwamen de gesprekken in een stroomversnelling. 'We hebben ons gefocust op behandelbeperkingen zoals wel of geen opname in het ziekenhuis of wel of geen opname op de ic', zegt Karel Kasbergen (38), huisarts in Lunteren.

De huisarts belde in de corona-periode met alle kwetsbare patiënten in zijn praktijk. 'Om te kijken hoe het met ze ging. Ik wilde feeling blijven houden met mijn patiënten nu veel zorg stil kwam te liggen.'

Een mooi artikel in De Gelderlander van woensdag 13 augustus. Lees het artikel via de website van De Gelderlander.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules