{}

Wijzigingsbericht rapportage/opvragen corona PCR-uitslagen

29 May 2020

Er is een aantal wijzigingen rond de rapportage en het opvragen van corona-uitslagen. Zo is de frequentie van de digitale rapportage verhoogd, worden negatieve uitslagen vanaf 3 juni niet meer doorgebeld en kunt u uitslagen opvragen bij het MML als u geen digitale rapportage ontvangt.

Verhoogde frequentie digitale rapportage corona PCR-uitslagen

Om verwijzers zo snel mogelijk te informeren hebben we de frequentie van de digitale rapporten van corona-uitslagen verhoogd. De uitslagen worden binnen een uur nadat ze in het laboratorium bekend zijn aan de aanvrager gerapporteerd.
Als u nog geen rapport heeft ontvangen, heeft het laboratorium zeer waarschijnlijk de uitslag nog niet.

Worden er nog uitslagen doorgebeld?

Het Medisch Microbiologisch Laboratorium (MML) zal vooralsnog positieve uitslagen naar de aanvrager blijven doorbellen.
De aanvragend arts is zelf wettelijk verantwoordelijk voor de melding van positieve uitslagen bij de GGD. Dit is belangrijk voor het contactonderzoek van de GGD.
Negatieve uitslagen worden niet doorgebeld.
Vanaf woensdag 3 juni stoppen wij met het doorbellen van negatieve corona PCR-uitslagen naar aanvragers die onze rapporten niet digitaal ontvangen.

Opvragen van uitslagen

Als u, als verwijzer, geen digitale rapportage ontvangt en een corona-uitslag wilt opvragen kan dit tijdens de openingstijden van het MML via (0318) 43 40 40, het beste tussen 10.00 en 12.00 uur, dan zullen nieuwe uitslagen over het algemeen bekend zijn.
In het weekend is het MML alleen tussen 10.00 uur en 12.00 uur te bereiken via de portier van Ziekenhuis Gelderse Vallei (0318) 43 43 43, u vraagt dan naar de analist van het MML.

Wanneer kan de verwijzer een uitslag verwachten?

  • Van materiaal dat op maandag t/m vrijdag voor 15.00 uur op het MML wordt ontvangen, is de uitslag de volgende ochtend na 10.00 uur bekend.
  • Van materiaal dat op zaterdag voor 10.00 uur wordt ontvangen, is de uitslag zondagochtend na 10.00 uur bekend.
  • Van materiaal dat op zondag voor 10.00 uur wordt ontvangen is de uitslag maandagmiddag na 15.00 uur bekend.

In een enkel geval wordt een monster een tweede keer getest, dan ontvangt de aanvragend arts de uitslag tussen 16.00 en 17.00 uur.
Op zaterdag en zondag zijn er alleen in de ochtend nieuwe uitslagen bekend, er volgen geen uitslagen in de middag.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules Deferred Modules