{}

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Vitalys werken samen bij de behandeling van obesitas

23 December 2022

Patiënten die voor ernstig overgewicht in behandeling zijn bij Vitalys, kliniek tegen overgewicht, kunnen vanaf januari 2023 ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei terecht voor de maagverkleinende operatie.

Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt een tweede operatielocatie voor Vitalys, de grootste kliniek in Nederland voor bariatrie. De andere operatielocatie is Rijnstate Arnhem. Door zowel in Arnhem als in Ede te opereren, kunnen meer patiënten uit de regio door Vitalys geholpen worden. Dat is nodig omdat het aantal patiënten met ernstig overgewicht en een behandelwens stijgt. Volgend jaar worden naar verwachting ruim 1.800 patiënten door Vitalys geopereerd en begeleid.

Patiënten die een maagverkleining krijgen, volgen een intensief behandeltraject bij Vitalys. Ze werken aan een blijvende verandering van leefstijl en het aanleren van gezond eetgedrag. Een maagverkleinende operatie is een belangrijk onderdeel van het behandeltraject. In Ede worden vanaf januari jaarlijks minimaal 200 gastric bypass en gastric sleeve operaties uitgevoerd. In voorbereiding op de operatie en voor de nazorg zijn patiënten onder behandeling bij Vitalys in Velp of Hoogeveen.
Om in aanmerking te komen voor een maagverkleining en het begeleidingstraject heeft een patiënt een verwijzing naar Vitalys nodig van de huisarts. Na de verwijzing wordt bij de aanmelding en screening bekeken op welke operatielocatie de patiënt het beste terecht kan.

Verwijzing

Wilt u uw patiënt met ernstig overgewicht verwijzen voor een maagverkleining? Bekijk de inclusie- en exclusiecriteria op de website van Vitalys. U kunt daarna verwijzen via ZorgDomein. Op ZorgDomein vindt u het aanbod van Vitalys zowel onder Heelkunde/Obesitas als onder Interne geneeskunde/Obesitas. Het aanbod bestaat uit:

  • Aanmelden nieuwe patiënt voor bariatrisch traject (leefstijlverandering en maagverkleinende operatie).
  • Consult met een chirurg of verpleegkundig specialist bij klachten na een bariatrische ingreep.

NB. De patiënt hoeft niet zelf te bellen met het ZD-nummer! Ook bij de verwijzing voor een medisch consult neemt Vitalys contact op met de patiënt.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules